Laden...

MKB

Gezond ondernemen op een eenvoudige manier. We ondersteunen bedrijven in het MKB tot 100 medewerkers bij het ontwikkelen naar een vitale organisatie. Op een manier die past bij jouw bedrijf.

De grootste uitdagingen in het MKB

Uitval van medewerkers kan zwaar drukken op een klein- of middelgroot bedrijf. Juist daarom is het zo belangrijk om in te grijpen vóór het zover is. Daar helpen we je snel en concreet mee, met goed resultaat. We coachen en adviseren zowel medewerker als ondernemers bij duurzame inzetbaarheid. Dit doen we met aandacht voor het welbevinden van medewerker en organisatie, zodat mensen veilig, gezond en met plezier kunnen werken. Met als einddoel: samen bouwen aan een vitale organisatie, minder verzuim en een hogere productiviteit bij medewerkers.

Tijd is in het MKB vaak schaars. We houden de lijnen dan ook kort waardoor je snel met ons kunt schakelen. Met je eigen inzetbaarheidscoach -vaak uit je eigen omgeving- heb je laagdrempelig contact op de momenten dat jij het nodig hebt.

Neem contact op

Bouwen aan een vitale organisatie

Abonnementen

Gezond ondernemen doe je makkelijk met speciale MKB abonnementen. Zorg van de Zaak biedt twee verzuimabonnementen, die voldoen aan het basiscontract uit de Arbowet, waarbij we naar de specifieke situatie van jouw bedrijf en je medewerker kijken.

FiT-gesprek

De kracht van preventie: in gesprek over het Functioneren in de Toekomst. Als je werk doet dat bij je past en waar je energie van krijgt heeft dit een positief effect op de productiviteit en een aangetoond lager verzuim. Het FiT-gesprek helpt leidinggevende en medewerker verder op weg.

FiT-kalender

Aan de hand van een MKB FiT-kalender kunnen medewerkers werken aan hun fitheid. Zo kijk je verder dan wat de wet voorschrijft en werk je op een praktische manier aan het vitaler maken van medewerkers. Daarmee voorkom je uitval.

Webinars en trainingen

Regelmatig organiseren we webinars en trainingen, speciaal voor onze MKB-klanten. Ook jij kunt profiteren van fitte en vitale medewerkers, die meer tevreden zijn met hun leven en beter functioneren.

Zo zorgen we dat het voor iedereen werkt

De mensen in je organisatie zijn je grootste kapitaal, is de visie van Landgoed Beukbergen. Bij het conferentiecentrum voor onder andere Defensie in Huis Ter Heide lag verzuim enige tijd aan de hoge kant. Dat pakt het bedrijf nu aan.

“We hebben een mooi landgoed, maar als je het plat slaat, zijn het enkel bomen en stenen. Onze echte investering zit in ons personeel. Bij arbodienstverlening hebben we ondersteuning nodig. Zorg van de Zaak Netwerk heeft ons geholpen bij het in kaart brengen van problemen rondom ziekteverzuim. Ze doen dat met behulp van een inzetbaarheidscoach, maar we worden ook geholpen op het gebied van sociale veiligheid. Medewerkers vinden het aan de ene kant heel spannend dat op deze manier aandacht aan ze wordt gegeven. Anderzijds wordt de aandacht die ze krijgen en de manier waarop dat gaat erg gewaardeerd.” – Martin van der Zwan, directeur Landgoed Beukbergen

We horen graag van je

Vul onderstaand formulier in of bel met
 een adviseur.

Neem contact op met een MKB adviseur

MKB abonnementen

Naar abonnementen