Laden...

MKB

Gezond ondernemen op een eenvoudige manier. We ondersteunen bedrijven in het MKB tot 100 medewerkers bij het ontwikkelen naar een vitale organisatie. Dit doen we met aandacht voor het welbevinden van medewerker en organisatie, zodat ze veilig, gezond en met plezier kunnen werken. Met als einddoel: samen bouwen aan een vitale organisatie, minder verzuim en een hogere productiviteit. Oftewel Functioneren in de Toekomst (FiT) op een manier die past bij jouw bedrijf.

Hoe vitaal is jouw organisatie?

Beantwoord 10 vragen over jouw organisatie en ontvang direct advies.

Start de scan!

Bouwen aan een vitale organisatie

Wij geloven dat MKB-ondernemers voordeel halen uit onze visie op bedrijfsgezondheid.  Onze MKB FiT staat voor Functioneren in de Toekomst. Hiermee ondersteunen wij in het ontwikkelen van vaardigheden om duurzaam inzetbaar en gezond te blijven. Waarbij een veilige en gezonde werkomgeving voor alle medewerkers het uitgangspunt is. Vitale organisaties hebben aantoonbaar lager verzuim, hogere productiviteit en een hogere medewerkersbetrokkenheid. 

Wij helpen je graag op weg met onze FiT-abonnementen, het FiT-gesprek en de FiT-kalender. Ook kun je kennis, informatie of inspiratie opdoen via onze webinars en trainingen.

MKB FiT-abonnementen

Met onze FiT-abonnementen ontwikkel je een vitale organisatie en voldoe je aan het basiscontract uit de Arbowet. Onze bedrijfsgezondheid gaat verder dan alleen verzuimbegeleiding. Denk aan coaching en advies op het gebied van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Alles wat je nodig hebt zodat jouw mensen veilig, gezond en met plezier kunnen werken.

FiT-gesprek

De kracht van preventie: in gesprek over het Functioneren in de Toekomst. Als je werk doet dat bij je past en waar je energie van krijgt heeft dit een positief effect op de productiviteit en een aangetoond lager verzuim. Het FiT-gesprek helpt leidinggevende en medewerker verder op weg.

FiT-kalender

Aan de hand van een MKB FiT-kalender kunnen medewerkers werken aan hun fitheid. Zo kijk je verder dan wat de wet voorschrijft en werk je op een praktische manier aan het vitaler maken van medewerkers. Daarmee voorkom je uitval.

Webinars en trainingen

Regelmatig organiseren we webinars en trainingen, speciaal voor onze MKB-klanten. Ook jij kunt profiteren van fitte en vitale medewerkers, die meer tevreden zijn met hun leven en beter functioneren.

MKB

Investeren in je medewerkers

Je personeel is je kapitaal, daar moet je als ondernemer zuinig op zijn. Als je zorgt voor een gezonde en veilige werkomgeving met vitale en fitte medewerkers, pluk je daar met zijn allen de vruchten van. En met gezond en veilig bedoelen we niet alleen fysiek. Ook de bedrijfscultuur, manier van leidinggeven en groeimogelijkheden spelen een rol.

Lees wat jij kunt doen om te zorgen voor een vitale organisatie.

Download de whitepaper

Zo zorgen we dat het voor iedereen werkt

De mensen in je organisatie zijn je grootste kapitaal, is de visie van Landgoed Beukbergen. Bij het conferentiecentrum voor onder andere Defensie in Huis Ter Heide lag verzuim enige tijd aan de hoge kant. Dat pakt het bedrijf nu aan.

“We hebben een mooi landgoed, maar als je het plat slaat, zijn het enkel bomen en stenen. Onze echte investering zit in ons personeel. Bij arbodienstverlening hebben we ondersteuning nodig. Zorg van de Zaak Netwerk heeft ons geholpen bij het in kaart brengen van problemen rondom ziekteverzuim. Ze doen dat met behulp van een inzetbaarheidscoach, maar we worden ook geholpen op het gebied van sociale veiligheid. Medewerkers vinden het aan de ene kant heel spannend dat op deze manier aandacht aan ze wordt gegeven. Anderzijds wordt de aandacht die ze krijgen en de manier waarop dat gaat erg gewaardeerd.” – Martin van der Zwan, directeur Landgoed Beukbergen

We horen graag van je

Wil je weten wat MKB kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met onze MKB adviseurs.

Heb jij een andere vraag? Bijvoorbeeld over een afspraak of spreekuur met een van onze professionals. Ga dan naar onze algemene contactpagina.

Contact MKB

Neem contact op met een MKB adviseur

MKB FiT abonnementen

Naar abonnementen