Lancering podcast ‘Stress maakt Sterker’

In een tijd waarin stress een alomtegenwoordige realiteit is, lanceren we vandaag een nieuwe podcast: ‘Stress maakt Sterker‘. In deze podcast gaan experts dieper in op de rol van alledaagse en werkgerelateerde stress in ons leven. Het centrale thema is dat het vermijden van stress niet de oplossing is. Het is juist van cruciaal belang om het te herkennen en het in ons voordeel te gebruiken. Dr. Rita Zijlstra, bestuurder bij Zorg van de Zaak en klinisch neuropsycholoog, en Dr. Richta IJntema, gepromoveerd aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht, trappen in de eerste aflevering af. Ze bespreken het onderwerp: “Verander je kijk op stress“. De podcast is te beluisteren via diverse podcastplatforms.

Inzicht in de rol van stress

Maar liefst 1.6 miljoen mensen hebben last heeft van psychische klachten. Dat heeft te maken met allerlei verschillende factoren, zoals een te hoge werkdruk, financiële problemen of een verstoorde werk-privébalans. Daarnaast wordt in rap tempo nieuwe technologie ontwikkeld, waardoor we steeds meer grotere informatiestromen moeten verwerken. Dit zorgt voor een gevoel van constant moeten presteren en het risico op emotionele uitputting wordt erdoor vergroot.

Experts gaan in gesprek

In lijn met deze uitdagingen biedt de podcast ‘Stress maakt Sterker’ een diepgaand inzicht in de rol van stress in ons leven. In negen afleveringen gaan diverse gasten onder begeleiding van journalist Niels Guns dieper in op verschillende aspecten van stress. Hierbij delen psychologen, hoogleraren, een bedrijfsarts, generatiestrateeg, loopbaanexperts, wandelcoach en een bedrijfsmaatschappelijk werker waardevolle inzichten en oplossingen voor stressgerelateerde uitdagingen.

Maayke van Uum, directeur Commercie & Communicatie Zorg van de Zaak: ‘We maken deze podcast omdat we een ander geluid over stress willen laten horen. Stress hoort bij het leven. We hebben stress nodig om te presteren en te leren. En het zorgt ervoor dat we anderen mensen opzoeken en ervaringen delen. Stress maakt sterker als je er behendig mee omgaat’.

Iedereen sterker aan het werk

De podcast is een onderdeel van de bredere campagne ‘Iedereen sterker aan het werk’ van Zorg van de Zaak. Deze campagne vraagt de aandacht voor het belang van het creëren en in stand houden van een positief werkklimaat, waarin alle medewerkers sterk aan het werk zijn én blijven.

Klaar voor een andere kijk op stress? Beluister hieronder de eerste aflevering, of bekijk hier het complete overzicht.