Zorg van de Zaak Foundation steunt theeplantages in India met preventie van coronabesmettingen en voedselpakketten

Op de theeplantages in Assam (Noordoost-India) is het risico op verspreiding van het coronavirus erg hoog. In Assam leeft nog altijd ruim 30% van de bevolking onder de armoedegrens. Mensen leven dicht op elkaar en de hoge  luchtvochtigheid zorgt ervoor dat ziektes zich makkelijker kunnen verspreiden. De angst voor een uitbraak van het coronavirus op de theeplantages was daarom groot. Dankzij actieve inzet van voorlichting en door verbetering van leefomstandigheden is deze uitgebleven.

Zorg van de Zaak Foundation steunde afgelopen jaar de APPL Foundation. Deze stichting zet zich in voor mensen die werken op de theeplantages. Dhiraj Kakati van de stichting wijst het succes van de afgelopen maanden toe aan de verbeterde hygiëne, de discipline waar mensen zich toe verplichten en de kracht van de voorlichtingscampagnes. ‘We hebben overal posters opgehangen en Youtube clips gemaakt om mensen bewust te maken van de nieuwe situatie’, zegt Kakati. ‘Het bleek vooral erg effectief te zijn om mensen te bezoeken en voorlichtingsbijeenkomsten te beleggen voor kleine groepen.’ Dankzij de financiële steun heeft de APPL Foundation gezinnen geïnformeerd om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Daarnaast is ook de opbrengst van de jaarlijkse kerstactie van de Foundation ingezet voor de theeplantage.  Samen met Indian Tea Association zijn meer dan 200 voedselpakketten verzorgd voor zwangere vrouwen en hun kinderen. Deze vrouwen werken op de theeplantages in India. Vooral tijdens de corona pandemie vormen deze vrouwen een kwetsbare groep. Hiermee zijn, naast de vrouwen, ook de baby’s van deze vrouwen geholpen om een goede, gezonde start te maken.

Meer weten over de projecten van Zorg van de Zaak Foundation? Lees hier meer of neem contact op info@zorgvandezaak.foundation.