Werken tijdens de Ramadan

Werken tijdens de ramadan kan een behoorlijke impact hebben, doordat moslims mogelijk minder slaap en energie hebben. Hoe gaan werknemers en werkgevers hiermee om?

Bedrijfsarts Marlies Prenger van Zorg van de Zaak komt in de praktijk weinig gezondheidsklachten tegen tijdens de ramadan. ,,Hoogstens mensen die ziek zijn en het jammer vinden dat ze de ramadan niet mee kunnen doen. Het draait deze maand toch vooral om goed werkgeverschap en goed werknemerschap. Als werknemer kun je laten zien dat je zo goed mogelijk je best doet om geconcentreerd je werk te doen, terwijl je als werkgever er rekening mee kan houden dat iemand zich wat slapper kan voelen.” Daarnaast kun je dingen aanpassen deze maand, adviseert ze. Als iemand niet meeluncht, kan diegene misschien wat eerder weg of later beginnen. ,,Wellicht is het fijner om in de ramadan meer nachtdiensten te draaien. Individuele afspraken en collegialiteit werken het beste.”

Lees het volledige artikel op AD.nl.

Meer weten
In ons leaflet ‘Tips: hoe omgaan met de Ramadan op de werkvloer?’ komt aan bod waar u als werkgever op kunt letten. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.