Werkdruk verminderen door Breinvriendelijk Werken

Wist je dat de meesten van ons circa 80% van hun tijd doorbrengen met switchtasken? Terwijl het zo heerlijk is om ’s ochtends vol energie het kantoor binnen te stappen, blij te zijn je collega’s weer te zien, samen een kop koffie te drinken en dan ongestoord een paar uur geconcentreerd te werken.

 

De huidige technologie biedt ons heel veel aandachtkapers waarvan we de verleiding niet kunnen weerstaan. Dit kost ons zoveel energie dat het een oprechte uitdaging wordt om breinfit te blijven.
Bijna de helft van alle ziekteverzuim wordt veroorzaakt door mentale overbelasting. Waar we vroeger letterlijk gebukt gingen onder zwaar fysiek werk gaan we nu spreekwoordelijk gebukt onder de mentale belasting van het altijd ‘aan’ staan. De verwerkingscapaciteit van ons brein is niet toereikend voor wat er aan informatie en prikkels op ons afkomt. Dit creëert een constant urgentiegevoel: uit angst voor wat wij mislopen als we op de ‘uit’- knop drukken. Mentaal herstel vereist een bewuste leefstijl: ‘digidosering’.

Breinvriendelijk werken biedt een ingang om dit concreet te maken; preventie op mentale overbelasting. Breinkennis gebruiken om mensen te triggeren bewuster met hun breinenergie om te gaan. Focussen, bewust handelen en een planning daadwerkelijk volgen zijn vaardigheden die je kunt versterken.

Ontdek hoe je met Breinvriendelijk werken werkplezier kunt vergroten! We bieden verschillende trainingen en workshops aan voor werknemers en leidinggevenden over dit thema. Bekijk ons aanbod tijdens de Week van de Werkstress.