‘We starten vergaderingen regelmatig met mindfulness’

Als de boog altijd gespannen staat, liggen stressgerelateerde en psychische klachten op de loer. Om meer aandacht te vragen voor het brein op de werkvloer heeft Zorg van de Zaak de landelijke campagne “Breinvriendelijk werken” gelanceerd. Mariska Davidse, GZ-psycholoog bij Skils, onderdeel van Zorg van de Zaak Netwerk, vertelt hoe en waarom zij breinvriendelijke technieken toepast in haar werk.

 ‘Sinds ik bij Skils werk, en dat is nu ruim twee jaar, ben ik al bezig met breinvriendelijk werken. Het zit hier helemaal verweven in de bedrijfscultuur. Het begint bij bewustwording. Waar ‘lek’ ik energie en wanneer zit ik juist in een flow?

Als mijn hoofd vol zit, ga ik een korte wandeling maken en pak ik het werk later weer op. Of ik staar even een paar minuutjes uit het raam. Simpele technieken, maar ze hebben meteen effect. Ik kom niet lusteloos thuis na een dag werken, zoals meer dan de helft van de Nederlanders.Breinvriendelijk werken en leven komt uiteraard ook aan bod tijdens de behandeltrajecten. Zo heb ik deze week nog een gesprek gehad met een cliënte, een docente, die meteen een doorvertaling heeft gemaakt naar de praktijk. Want: kan je wel van studenten verwachten dat ze twee uur in opperste concentratie naar je luisteren? Kan ik zelf wel twee uur achter elkaar ‘aan’ staan? Zij bouwt haar colleges nu anders op en dit heeft meteen effect.

Het inbouwen van breinrust, het klinkt misschien wat abstract. Een heel concreet voorbeeld van hoe wij hier bij Skils mee omgaan, is dat we vergaderingen regelmatig starten met een mindfulness-oefening. En tussen 16.00 en 17.00 uur zijn alle collega’s vrijwel vrij gepland en zijn er bijvoorbeeld geen vergadermomenten. We kunnen die tijd dan besteden aan verslaglegging, verbinding zoeken met elkaar of vóór de files naar huis gaan.

Autonomie, flexibiliteit en vertrouwen zijn belangrijke waarden bij ons. Hierdoor kan ik mijn werk goed combineren met mijn drukke gezinsleven. Maar ik denk dat iedere medewerker anno 2018 deze waarden in een werkgever zoekt.

Werkgevers en werknemers, maar ook de overheid, we zijn er allemaal verantwoordelijk voor hoe we omgaan met breinrust. En daaruit voortvloeiend: met elkaar. Pas als we samen die rol pakken, kan er een kentering op gang worden gebracht. Deze campagne zie ik als een mooie aftrap!’