Vitaliteitscoach: maak gezonde leefstijl ook bespreekbaar op de werkvloer

Stress, zwaarlijvigheid en chronische aandoeningen kunnen heel vaak verholpen worden met een gezonde leefstijl. Zo’n 69% van de beroepsbevolking werkt. De helft van hen werkt in deeltijd. Alleen stress kost al 2,8 miljard per jaar. In 2018 hadden 1,3 miljoen mensen last van burn-outklachten.  Dat zijn enorme aantallen. We moeten daarom goed omgaan met onze werknemers en hen leren hoe ze hierin de eigen regie kunnen pakken.

Een vitaliteitscoach van Zorg van de Zaak Netwerk helpt werknemers de stap te zetten naar een gezondere leefstijl:

  • Een werknemer leert betere keuzes te maken, zodat deze beter voor zichzelf kan zorgen.
  • Als werknemers vitaler en gezonder zijn, kunnen ze ook betere keuzes maken als er uitdagingen in het leven of werk langskomen. Ze staan gelukkiger in het leven en zijn ook productiever.
  • Werknemers vallen bovendien minder en minder vaak uit.
  • Werk geeft ook nog eens zelfvertrouwen en een mooi sociaal netwerk.

Een gezonde leefstijl is niet alleen iets voor in de privésfeer, maar ook voor op de werkvloer. Iedereen is immers een groot deel van de dag op het werk. Dus maak gezonde leefstijl ook bespreekbaar op de werkvloer!

Wat houdt het in?

Met de hulp van een vitaliteitcoach leren werknemers op een leuke en interactieve manier anders naar hun eigen gezondheid te kijken. Ze leren waarom ze bepaalde keuzes maken en hoe ze daar goed mee om kunnen gaan. Maar ook hoe ze het veranderde gedrag kunnen blijven volhouden. Ze leren hoe ze fit en vitaal worden en blijven en hoe ze daarin de eigen regie kunnen nemen.

Het traject bestaat uit 5 coachings-sessies en 2 tussentijdse monitoringsmomenten.

Contact

Wil je de vitaliteitscoach inschakelen? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.