Loading...

Verslavingscongres 2018

Verslaving op de werkvloer; het waargebeurde verhaal

Banner verslavingscongres (3)

Michiel, leidinggevende binnen een organisatie met 200 medewerkers: ‘Het was eigenlijk een leugen 24/7. Elk uur van de dag ben je bezig met je verslaving. Ik sliep slecht, ik probeerde mijn kater te verbergen. Ik was alweer aan het nadenken waar ik de flessen van de vorige dag had verstopt. En waar verkrijg ik mijn nieuwe drank om de dag door te komen. Het is een continu proces waarin je met je verslaving bezig bent. Hoe kom ik de dag door?’

Michiel is verslaafd aan alcohol en betrapt op zijn werk…Wat nu? Een verslaving heeft iemand nooit alleen. Het is een onderschat probleem met grote gevolgen voor een organisatie. Wij zouden u graag vertellen dat verslavingsproblematiek simpel op te lossen is. De praktijk leert echter dat het niet zo eenvoudig is. Wat kunt u (en mag u) doen wanneer iemand binnen uw organisatie verslaafd is en hoe kunt u de verslaafde helpen?

Tijdens dit unieke verslavingscongres wordt inhoudelijke kennis afgewisseld met waargebeurde verhalen en interactieve sessies. We brengen de problematiek vanuit de diverse rollen binnen een organisatie in kaart.

  • Hoe kunt u middelengebruik vroegtijdig signaleren en (h)erkennen?
  • Wanneer mag een werkgever juist wel en wanneer niet testen op alcohol- of drugsgebruik?
  • Hoe is een juridisch onderbouwd alcohol-, drugs- en medicijnenbeleid opgebouwd?
  • Waar loopt een Bedrijfsarts tegenaan tijdens de behandeling?
  • Welke behandelmogelijkheden zijn er?

Al deze vragen komen aan bod tijdens het verslavingscongres op dinsdag 5 juni. Alles wat u moet weten wanneer u te maken heeft met een verslaafde binnen uw organisatie en wat u kan en mag doen komt u deze middag te weten. Deelname aan dit congres is kosteloos en wordt u aangeboden door Rodersana en Be-Responsible.

Programma
14.00 – 14.30 uur   Inloop
14.30 – 14.45 uur   Opening
14.45 – 14.50 uur   Live reportage
14.50 – 15.00 uur   Interactieve sessie
15.00 – 15.15 uur   Verslaving, een ziekte?
15.15 – 15.20 uur   Live reportage
15.20 – 15.35 uur   Waar loopt de Bedrijfsarts tegenaan?
15.35 – 16.00 uur   Pauze
16.00 – 16.05 uur   Interactieve sessie
16.05 – 16.20 uur   Intake & behandeling
16.20 – 16.25 uur   Live reportage
16.25 – 16.40 uur   Totaalaanpak problematiek
16.40 – 16.45 uur   Live reportage
16.45 – 17.00 uur   Afsluiting

Presentatie
Hier kunt u de presentatie van het verslavingscongres bekijken welke tijdens het congres is getoond.

Datum, locatie
Dinsdag 5 juni 2018
Stadion Galgenwaard , Herculesplein 241, 3584 AA te Utrecht

SprekersVerslavingscongres nw (5)

Meld u hier aan
Inschrijven is niet meer mogelijk.


Over Rodersana

Rodersana is een erkende verslavingszorginstelling waar kwaliteit, resultaat, vertrouwen en privacy centraal staan. Rodersana is onderdeel van het Zorg van de Zaak netwerk. Wij zijn er voor mensen die zich om uiteenlopende redenen niet prettig voelen bij de reguliere verslavingszorginstellingen. En bieden de beste behandeling aan cliënten met een verslaving in een omgeving van rust, absolute privacy en comfort. De professionals die bij ons werken zijn hoogopgeleid en voldoen vanzelfsprekend aan alle kwaliteitseisen van hun beroepsgroep. We beschikken over een aantal vestigingen verspreid over heel Nederland. De mensen voor wie we het doen, onze cliënten, zijn zeer tevreden over ons én het werk wat we doen. Ze belonen dit dan ook met een mooi rapportcijfer: een 9,2.

Over Be-Responsible
Be-Responsible helpt organisaties met alcohol- en drugsvrij werken. Het eigen preventie product ‘De Alcohol- en drugsvrije werkvloer’ is succesvol geïmplementeerd bij vele organisaties en inmiddels opgenomen in de database ‘Loket gezond leven’ van het RIVM. Veiligheid, vitaliteit en verantwoordelijkheid zijn kernwoorden in onze aanpak. Alle medewerkers worden medeverantwoordelijk.