Laden...

Zwangerschap & werk

Een zwangerschap is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven. Het kan puur geluk en plezier brengen, maar ook fysiek ongemak of onzekerheid. Wij leveren de juiste zorg op het juiste moment: tijdens de zwangerschap, na de bevalling en in de terugkeer naar werk.

Lees meer
Zwangerschap & werk

Zoals gezegd is een zwangerschap één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in het leven. In de meeste gevallen verloopt het zwanger worden, zwanger zijn en de bevalling precies zoals de medewerker had gehoopt en gewenst. Soms loopt het anders en dan is de roze wolk ver te zoeken. Wij adviseren daarom de werkgever over veilige en gezonde werkomstandigheden zodat de medewerker kan blijven werken tijdens en na de zwangerschap én we zijn er voor de medewerker voor alle andere aspecten die van invloed zijn op een zwangerschap en de situatie na de bevalling.

Om je het beste te helpen

Organisaties in Nederland hebben de wettelijke verplichting om beleid rondom zwangerschap te hebben. Onze arbeids-en organisatie deskundigen van Experts helpen organisaties bij het opstellen van zwangerschapsbeleid. Ook kunnen zij beoordelen of de werkplek en werkomstandigheden voldoen voor de zwangere medewerker.  Daarnaast geven zij advies over wat er eventueel nodig is.

We zijn er ook voor de medewerker

We vinden het belangrijk medewerkers en hun partners proactief te behandelen en begeleiden als er sprake is van lichamelijke of psychische klachten. Door de krachten en expertises binnen ons netwerk te bundelen, leveren we de juiste zorg op het juiste moment voor (aanstaande) ouders. Alles is erop gericht om de medewerker een zorgeloze zwangerschap en bevalling te bezorgen en een plezierige en soepele terugkeer naar werk.

  • In een preventief consult bespreken onze bedrijfsartsen hoe de medewerker tijdens haar zwangerschap het beste haar werk kan aanpassen tot het begin van het verlof. Na de bevalling bieden we de mogelijkheid om met een bedrijfsarts stil te staan bij de terugkeer naar werk.
  • Onze kraamverzorgende heeft, naast het bieden van medische en praktische zorg aan moeder en kind, ook een signalerende functie. Een zwangerschap is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven en daar is een enorme aanpassing voor nodig.
  • Na de bevalling begeleiden en behandelen onze psychologen van Skils waar nodig de medewerker met psychische klachten naar een gezonde werkbalans. Dit doen we in nauwe samenwerking met jou als werkgever zodat er een gezamenlijke verantwoordelijkheid ontstaat.
Neem contact op

Maak kennis met onze professionals

Verschillende professionals van ons netwerk bundelen hun krachten om de medewerker de juiste zorg te bieden op het juiste moment: tijdens de zwangerschap, na de bevalling en in de terugkeer naar werk.

Tips & Tricks

Loop je met vragen over zwangerschap en werk? Dan helpen wij je graag een stapje verder. Met onze professionals hebben we de meest gestelde vragen gebundeld en voorzien van tips & tricks. Bekijk onze Tips & Trick en zie wat je kunt doen en waarin we medewerkers kunnen ondersteunen.

Ga naar Tips & Tricks

Meer informatie of contact over Zwangerschap & werk?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.