Laden...

Middelengebruik & werk

De gevolgen van verslaving werken door op je hele team en organisatie. Samen kunnen we het voorkomen, beperken en/of herstellen.

Lees meer
Middelengebruik & werk

Helder op het werk

Wist je dat verslaving op het werk veel voorkomt? Het leidt tot een enorm groot aantal verzuimdagen. Naast verhoogde uitval, wil je extra kosten door fouten en productiviteitsverlies als gevolg van verslaving op de werkvloer voorkomen. Je streeft ernaar alle medewerkers een veilige en gezonde organisatie te bieden.

In deze tijd van thuiswerken en lockdown zien we dat er een toename is van verslavingsgedrag. De drempel voor gebruik is lager door enerzijds de afstand tot collega’s/leidinggevende en anderzijds de laagdrempelige beschikbaarheid van middelen. Als een van je medewerkers kampt met verslavingsproblemen, is het in ieders belang om dit te (h)erkennen en het gesprek met elkaar aan te gaan. Je staat er niet alleen voor.

Wij helpen je om het probleem inzichtelijk en bespreekbaar te maken én aan te pakken. Zodat je hele organisatie werkplezier ervaart en gezond blijft.

Neem contact op

Jaarlijks verlies en verzuim door verslaving

Middelengebruik & werk

De impact van verslaving op werkend Nederland

Verslavingsproblematiek kost bedrijven jaarlijks veel geld. Medewerkers met een verslaving melden zich namelijk vaker ziek en als ze al aanwezig zijn op het werk, presteren ze niet optimaal. Bekijk de infographic.

De belangrijkste feiten op een rij.

Download de infographic

Helder op het Werk wordt aangeboden samen met Nieuwe Kansen

Wanneer je het roer wilt omgooien, is meer dan alleen doorzettingsvermogen nodig. Wij geven met Nieuwe Kansen medewerkers dat steuntje in de rug op het moment dat ze aan de slag willen.

Als werkgever ontdek je alles wat je moet weten over verslaving op de werkvloer. Van de belangrijkste cijfers, risico’s tot een goede aanpak! Denk aan een goed ADM-beleid, bedrijfsgezondheidsbeleid en meer.

Wil jij hier meer over weten?

Neem contact met ons op
Middelengebruik & werk

Zo herken je de eerste signalen binnen je team

Wat is een verslaving precies en wat zijn de consequenties voor je organisatie? Hoe uitgebreid moet/mag je ADM beleid zijn? Wij helpen jou met het in beeld brengen van je situatie. We helpen je met de oplossing, zowel op gebied van beleid als in individuele gevallen. We helpen je signaleren en aanpakken, zodat medewerkers tijdig geholpen worden en behouden blijven voor je organisatie.

We hebben ook een Whitepaper ontwikkeld die je hieronder kunt downloaden.

Download de whitepaper

Meer informatie of contact over Middelengebruik & werk?

Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.