Symposium tijdens Week van de Werkstress

Zorg van de Zaak organiseert met met strategische partner Vitaliteitsnetwerk Nederland op donderdag 14 november 2019 een symposium voor directieleden, HR-Managers en managers Vitaliteit.  Het thema is ‘Breinvriendelijk Werken’. 

Digitalisering, het altijd ‘aanstaan’, het voortdurend verleggen van de aandacht van de ene opdracht naar de andere en regelmatige afleiding zorgen voor een zware belasting en ontregeling van het brein. Want als de boog altijd gespannen staat, liggen stressgerelateerde en psychische klachten op de loer. Daarom wil Zorg van de Zaak meer aandacht voor en kennis over het brein stimuleren.

Het programma is inspirerend. Laat u verrassen door experts van Zorg van de Zaak over hoe u Breinvriendelijk Werken kunt toepassen binnen uw eigen organisatie. De drie onderwerpen die aan bod komen zijn ‘Focusmanagement’, ‘Omgaan met balans’ en ‘Tuintje op kantoor’. Daarnaast wordt er ruim de gelegenheid geboden om onderling te netwerken.

Programma

  • Focusmanagement
    Ons brein is niet gemaakt om altijd maar ‘aan te staan’. Volle agenda’s, continue online bereikbaarheid en multitasking zijn funest voor de gezondheid productiviteit en creativiteit van BV Nederland. Breinvriendelijk Werken houdt in dat u uw dag en werkomgeving kunt inrichten en instellen op basis van welke vorm van mentale inspanning (versnelling) u moet plegen. Wij laten u aan de hand van diverse oefeningen de mentale inspanningen met de drie versnellingen ervaren. Zo leert u het gevoel van deze verschillende versnellingen (her)kennen.
  • Omgaan met balans
    Met aansprekende en voor iedereen herkenbare situaties maken wij u ervan bewust hoe de werk – privébalans van invloed op elkaar zijn en leren we u de signalen van onbalans te herkennen. U ontvangt praktische tips hoe u hiermee om kunt gaan, zowel thuis als op het werk.
  • Tuintje op kantoor
    Vanuit wetgeving, ervaring en onderzoek adviseren wij u hoe u in uw ‘werktuin’ (werkomgeving) zo goed mogelijk met alle prikkels kunt omgaan. Welke omgevingsfactoren moet u laten en welke kunt u aanpakken. Hoor hoe u met kleine aanpassingen een werkplek kunt creëren waar ook de ruimte is om even te ontspannen. Dit komt de kwaliteit van arbeid ten goede.

Deze bijeenkomst is van 09.30 tot 15.30 uur.

Locatie
Stadion Galgenwaard, Herculesplein 241 te Utrecht

Vitalteitsnetwerk Nederland is een coalitie van werkgevers die voorlopers, koplopers en versnellers van Vitaliteit in Nederland willen zijn. Zij geloven dat preventie en vitaliteit de basis zullen worden voor succes en continuïteit binnen organisaties.