Loading...

Sterker op het Werk

Onze dienstverlening bij ongewenst gedrag

Training weerbaarheid vergroten

Training weerbaarheid vergroten

Steeds vaker krijgen werknemers in hun contacten met klanten te maken met vervelend, grensoverschrijdend gedrag en zelfs agressie. Een belangrijk doel van de training is het ontwikkelen van zelfbeheersing, zodat werknemers controle krijgen over hun eigen gemoedstoestand, ongeacht wat de ander doet.

(Pre)Mediation

Conflictbemiddeling

Meestal werken mensen prettig samen met elkaar. Maar soms ontstaan er spanningen die kunnen leiden tot een conflict. Spanningen kunnen ontstaan tussen twee werknemers en tussen een leidinggevende en een werknemer. Het kan dan fijn zijn als iemand bemiddelt. Als het conflict opgelost is, kan er weer prettig samengewerkt worden.

Vertrouwenspersoon

Vertrouwenspersoon

De begeleiding door een vertrouwenspersoon draagt bij aan een veilig werkklimaat en een goede sfeer op de werkvloer: beleid, preventie en aanpak van ongewenste omgangsvormen en grensoverschrijdend gedrag zijn hiermee verzorgd én geborgd. Uw medewerker krijgt advies, steun en hulp om zijn of haar situatie te veranderen.

Onze dienstverlening bij werkstress

Mentale veerkracht

Mentale Veerkracht en Werkstresspreventie

Benieuwd naar de draaiknoppen die uw medewerkers tot hun beschikking hebben om anders om te gaan met de drukte van alledag? En hoe deze effectief in te zetten? Het programma Mentale Veerkracht & werkstresspreventie biedt handvatten om beter voor jezelf te zorgen in een veeleisende, dynamische omgeving.

Workshop ‘In je kracht’

Mindfulness

Hoe kun je bewuster kiezen om te gaan met je energie, stil staan bij wat we nu eigenlijk aan het doen zijn en of dat is wat we willen doen? De workshop Mindfulness is een vorm van breinfitness door meditatie, met bewezen effect op stressgerelateerde klachten. Ervaar de positieve invloed op het stressniveau, de concentratie, de mentale veerkracht en de effectiviteit.

Mindfulness

Individuele begeleiding

Een lichte vorm van stress is gezond, maar teveel stress kan schadelijk zijn, waardoor werknemers minder goed functioneren. Uit onderzoek en advies kan blijken dat individuele behandeling van een werknemer nodig is. Zo'n behandeling is in principe kortdurend en wordt uitgevoerd door onze (GZ)-psychologen: oplossingsgerichte en cognitieve gedragstherapie zijn vormen van behandeling.

Niet kunnen vinden wat u nodig heeft?

Bekijk volledige aanbod

"Uitfluiten doet meer pijn dan een genadeloze tackle."

Mark van der Maarel speelt al zijn hele professionele voetballoopbaan voor FC Utrecht en dat is uniek in het hedendaagse betaald voetbal. Al acht seizoenen is de van oorsprong Gelderse Van der Maarel onderdeel van de selectie, maar nooit was hij onomstreden basisspeler. Met meer dan 170 wedstrijden op zijn naam bloedt er rood-wit door de aderen van de verdediger. Van der Maarel zag menig teamgenoot bij de FC vertrekken, terwijl hij gedurende zijn Utrechtse voetbalcarriere vijf trainers zag komen en gaan.

"Wat er ook gebeurt, er is altijd licht aan het einde van de tunnel."

Edson Braafheid is de patron van de Utrecht-selectie, alhoewel de gevierd international dit seizoen slechts één wedstrijd voor de FC in actie kwam. Braafheid is een kind van de Utrechtse jeugdopleiding, een opleiding die hem in staat stelde op uit te groeien tot een topspeler met internationale ervaring in ondermeer de Italiaanse Serie A en de Duitse Bundesliga. Uiteindelijk keerde Braafheid (die óók nog 10 A interlands speelde en zichzelf zelfs WK-finalist mag noemen) dit seizoen terug bij de Domstedelingen. De ergste blessure van zijn loopbaan kortwiekte zijn seizoen echter.

"Je verantwoordelijk voelen, daar kun je dus aan onderdoor gaan."

Willem Janssen, jarenlang actief als middenvelder, is de aanvoerder van het FC Utrecht van Erik ten Hag. De Limburger, die zijn tongval nooit heeft verloochend, bracht een leven door bij de Limburgse clubs VVV Venlo en Roda JC. In het zuiden speelde hij meer dan 225 competitiewedstrijden, totdat hij in 2011 de overstap maakte naar FC Twente. Bij FC Utrecht zet Janssen de lijnen vanuit de verdediging – als bijna klassenoudste.

"Zij moeten het doen, maar ik moet zorgen dat ze het kunnen."

Topcoach en technisch manager, dat is Erik ten Hag. Met bagage van dertien voetbalseizoenen in de pocket -bij ondermeer FC Twente, RKC en FC Utrecht- trok deze voetballer na zijn actieve carriére het trainersvak in. Na bij FC Twente en PSV als assistent te hebben geleerd, mocht Ten Hag in 2012 bij Go Ahead Eagles op eigen poten staan. Hij perfectioneerde zijn ambacht bij het Duitse Bayern München, waar hij de beloften onder zijn vleugels had. Sinds 2015 staat hij aan het roer van FC Utrecht en bezorgde hij de Utrechters prompt een vijfde plek in de KNVB Eredivisie.

"Het is pijnlijk dat mensen niet accepteren wie je bent."

Deze Nederlandse Marokkaan met Amsterdamse roots verstuurt op het middenveld menig pass naar de bekwame voorhoede. Zijn creativiteit en snelheid maakte van hem een kandidaat voor een positie in Jong Oranje. Ayoub stroomde vanuit 2012 door vanuit de jeugd van FC Utrecht en is -na het herstel van een lange blessure- nu één van de sterkhouders in de selectie van Erik ten Hag.

"Je hebt pas verloren als je hebt verloren."

De Volendamse sluitpost Robbin Ruiter is sinds 2012 verbonden aan FC Utrecht. De 1.96 meter lange goalie laat met grote regelmaat zien wat er van hem wordt verwacht: hij houdt zijn doel op cruciale tijden schoon. Ruiter maakte begin dit seizoen zijn comeback in de selectie na blessureleed. Door een handbreuk moest hij de laatste fase van seizoen 2015-2016 verstek laten gaan en miste hij belangrijke duels van FC Utrecht om de prijzen: Ruiter moest vanaf de tribune lijdzaam toezien hoe zijn ploeg naast de KNVB Beker en Europees voetbal greep.

Meer achtergrond informatie

Wilt u meer informatie over werkstress en ongewenst gedrag? Wat is het nu eigenlijk? En hoe ontstaat het? Stress en ongewenst gedrag op de werkvloer kunnen belemmerend werken op je dagelijks functioneren. En andersom kan de manier waarop je dagelijks functioneert stress opleveren. Veel mensen hebben er in meerdere of mindere mate last van. Hier kunt meer informatie daarover vinden.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

Contact