Laden...

Overheid

Medewerkers binnen de overheid staan middenin de maatschappij. Daar hoort een breed palet aan uitdagingen bij waar ze mee te maken krijgen.

De grootste uitdagingen in de overheidssector

Van overheidswerknemers wordt vaak veel geëist. Of het nu een rechter is die veel zaken voor zijn rekening neemt, een baliemedewerker van de provincie die in een verhardende maatschappij met agressie te maken krijgt of een politieagent die vaak nachtdiensten draait en moet omgaan met geweld. De mentale en fysieke klachten die hieruit voortkomen trekken vaak een zware wissel op medewerkers.

We ondersteunen bij:

  • Verbeteren werkdruk en balans
  • Omgaan met agressie en geweld
  • Voorkomen fysieke klachten
Neem contact op

Zo zorgen we dat het voor iedereen werkt

“Veel overheidsorganisaties zijn al op een voortvarende manier bezig met duurzame inzetbaarheid. Dat zien we bij de verschillende organisaties waar wij mee samen werken, zoals De Rechtspraak, Provincies, Politie, Veiligheidsregio’s.

Wij helpen inzicht te geven waar de problematieken in de organisatie liggen, om gezond en vitaal aan het werk te zijn en blijven. Samen met onze klanten kunnen we hier activiteiten en interventies op inzetten, zowel op individueel, doelgroep- of organisatieniveau.

Een belangrijk aandachtspunt bij overheidsorganisaties is de duurzame inzetbaarheid van de vergrijzende medewerkers. De organisatie en leidinggevende hebben een belangrijke rol in het maken van keuzes, beleid en begeleiding van medewerkers. Ook zien we bij overheidsorganisaties een toegenomen werkdruk. Vaak zijn het zeer gedreven medewerkers die graag het beste met de samenleving willen, maar druk ervaren in wat mogelijk is. Keuzes maken tussen wat wenselijk is en wat kan, is lastig. Daarnaast is agressie in specifieke overheidssectoren een belangrijk knelpunt.

Met de verschillende professionals (van arts, psycholoog tot A&O- en loopbaanadviseur) vormen we één team om samen met de organisatie de inzetbaarheids-problematieken te analyseren, een gerichte aanpak te adviseren én uit te voeren. Zo brengen we de diverse plannen die er zijn samen en helpen we overheidsorganisaties hun medewerkers fitter, vitaler en weerbaarder te maken.”

– Brigitte Leferink, Directeur Zorg van de Zaak, Overheid

Overheid Overheid

Trots op de samenwerking met onze klanten

Trots op de samenwerking met onze klanten

Contact Overheid

Wil je weten wat sector Overheid kan betekenen voor jouw organisatie? Neem dan contact op met onze accountmanagers.

Heb jij een andere vraag? Bijvoorbeeld over een afspraak of spreekuur met een van onze professionals. Ga dan naar onze algemene contactpagina.

Minder dan 100 medewerkers

Meer dan 100 medewerkers