Praat jij liever met je manager of met een robot over werkstress?

68% van de werkenden praat liever met een robot over stress en angst op het werk dan met hun manager. Het is een van de opvallende uitkomsten uit wereldwijd onderzoek onder 12.000 werknemers, uitgevoerd in opdracht van Oracle en Workplace Intelligence.

Verder blijkt dat de coronacrisis heeft geleid tot meer werkstress, angst en burn-outs. Er kan veel worden gedaan om de mentale gezondheid van werknemers te ondersteunen en er zijn allerlei manieren waarop technologie zoals AI hierbij kan helpen, aldus Oscar Lausegger, HCM Strategy Director voor Oracle Nederland. “Maar eerst moeten organisaties de mentale gezondheid op de agenda zetten. Als we deze gesprekken op gang kunnen brengen, zowel op HR- als op uitvoerend niveau, kunnen we beginnen met het doorvoeren van veranderingen.”

De toename van werkstress als gevolg van de coronacrisis vraagt om passende oplossingen. Soms preventief, bijvoorbeeld om werknemers weerbaarder te maken. Soms als iemand al ernstige klachten heeft. Skils, onderdeel van Zorg van de Zaak, biedt een individuele screening coronastress aan. Deze geeft direct inzicht in de impact van Corona op het functioneren. Lees hier meer over onze dienstverlening.