Organisaties bereiden zich voor op terugkomst werknemers

Nog altijd luidt het credo: zo veel mogelijk thuiswerken. Toch zal hier verandering in komen nu de coronamaatregelen weer verder zijn versoepeld. Organisaties bereiden zich daarom volop voor op de terugkeer van werknemers. Gezamenlijke ruimtes zoals de lift, cafetaria’s, wc’s en vergaderzalen worden onder handen genomen. Met looproutes en bewegwijzering wordt het kantoor ingesteld op de anderhalvemetersamenleving. Ook flexplekken gaan op de schop; werknemers krijgen een vaste plek met een eigen toetsenbord en muis. De vraag is of organisaties de deuren wel weer moeten openen als er zo veel knelpunten zijn.

Uit een enquête onder werknemers van Randstad blijkt dat het sociale component een enorm gemis is. Het praatje bij de koffieautomaat, het rondje wandelen in de pauze: het is er niet bij met thuiswerken. De crisis vraagt hoe dan ook om flexibiliteit. Waarschijnlijk zullen organisaties vaste roosters maken waarbij medewerkers om en om naar kantoor mogen komen.

Een terugkeer naar een veilige werkomgeving kan leiden tot diverse uiteenlopende vraagstukken. Zorg van de Zaak Experts biedt een advies-op-maat traject aan voor uw organisatie, met een multidisciplinaire aanpak vanuit de perspectieven van ergonomie, veiligheid, arbeidshygiëne en arbeids- en organisatiekunde. Zo kunnen werknemers en klanten weer veilig aan het werk op locatie. Bekijk de mogelijkheden.