Werkwijze bij het coronavirus

Er zijn veel vragen rondom de uitbraak van het coronavirus. Diverse instanties houden de situatie in de gaten en adviseren de overheid over de juiste aanpak.

Ga naar onze speciale pagina voor een uitgebreid overzicht van de meest gestelde vragen over het coronavirus

De rol van de bedrijfsarts

Bedrijfsartsen van Zorg van de Zaak hebben geen publieke rol in het vaststellen van het coronavirus. Bij vermoedens verwijzen ze een patiënt door naar de huisarts en de GGD.

Preventie

De volgende adviezen verkleinen de kans op besmetting met virussen die griep en verkoudheid veroorzaken:

  • Was je handen regelmatig
  • Nies of hoest in de kom van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoeken maar één keer en gooi ze daarna weg
  • Geef een ander geen hand, maar gebruik een andere groet indien mogelijk
  • Volg de aanwijzingen op van het RIVM

Persoonlijk ziek

Als je denkt dat je misschien zelf besmet bent, bel dan je huisarts, die moet dat aan de GGD doorgeven. Heb je in het buitenland gereisd met een risico van besmetting: overleg telefonisch met je werkgever of je 2 weken thuis zult blijven.

Vanaf vrijdag 28 februari kan iedereen met vragen over het coronavirus terecht bij het publieksinformatienummer 0800 1351. Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +312 0205 1351. Veel informatie is ook te vinden op rijksoverheid.nl/coronavirus.

Op zoek naar meer informatie? Kijk op deze pagina waar wij alle veelgestelde vragen verzameld hebben en werkgeversadvies geven. Ook kunt u terecht op deze pagina van het RIVM.