Ontwikkeling belangrijker dan salaris

Één vijfde van werkend Nederland vindt persoonlijke ontwikkeling op het werk belangrijker dan salarisverhoging. Dat blijkt uit nieuw onderzoek, uitgevoerd in opdracht van pensioenuitvoerder BeFrank. Bijna veertig procent wil in 2020 een opleiding, cursus of training volgen. Uit de resultaten bleek verder dat bijna een kwart van de werkenden voor dit jaar een betere balans wenst tussen werk en privé. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt een werkdag van 9 tot 5 uur niet meer van deze tijd.

Waarom zou u als werkgever investeren in persoonlijke ontwikkeling van werknemers? Het bindt werknemers aan uw organisatie en vergroot hun motivatie, waardoor de kans op uitval afneemt. Wij zien bij onze klanten dat als er aandacht is voor iemands persoonlijke ontwikkeling, het werkplezier en de betrokkenheid toeneemt.

Zorg van de Zaak Netwerk helpt werknemers en organisaties om die ontwikkeling in gang te zetten, door bijvoorbeeld (incompany) loopbaancoaching van Margolin, training om persoonlijke compenties te verbeteren of coaching bij een verstoorde werk-privébalans door professionals van Gimd. Bekijk voor een volledig aanbod trainingen op onze Academy.