Loading...

COVID-19 teststraat

Snel op COVID-19 testen?

Zorg van de Zaak Health Services organiseert in samenwerking met het Streeklab Haarlem een COVID-19 testmogelijkheid om werknemers te testen op besmetting met het COVID-19 virus. Werknemers worden snel getest en de uitslag wordt doorgaans binnen 24 uur na de testafname aan uw werknemers doorgegeven.

Het snel kunnen testen biedt uitkomst voor veel werkgevers om in deze tijd werknemers maximaal inzetbaar te houden. Een test kan zo bijdragen aan de continuïteit van uw organisatie en zorgt ervoor dat uw werknemers veilig kunnen blijven werken.

Het testen van werknemers op COVID-19 is interessant als:

  • Er een bewezen COVID-19 besmetting is op de werkvloer.
  • U werknemers heeft die moeten reizen voor werk en kort voor vertrek getest moeten worden.
  • Uw werknemers intensief contact met elkaar hebben waarbij er geen afstand gehouden kan worden en niet met persoonlijke beschermingsmiddelen gewerkt kan worden (zoals bij kritische vitale functies, acteurs of toneelspelers).

Wilt u in uw organisatie preventieve sneltests aanbieden, als werknemers nog geen klachten hebben? Klik dan hier meer voor informatie.

Werkwijze

Zorg van de Zaak voert de COVID-19 test uit conform de richtlijnen van het RIVM met de PCR test (Polymerase Chain Reaction). Dit is het meest betrouwbare instrument om te bepalen of er sprake is van een COVID-19 besmetting.

Als werkgever geeft u aan ons door welke werknemer(s) getest moet(en) worden. Wij bieden u de optie die het snelst en meest dichtbij is voor uw werknemer. Als werkgever bevestigt u of uw werknemer van de aangeboden optie gebruik maakt. Na bevestiging, stuurt u de informatie met de adresgegevens en de procedure voor de test door aan uw werknemer(s).

Bij de afname van de test wordt met een wattenstaaf een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Dagelijks worden de monsters naar het Streeklab Haarlem gebracht voor de analyse.

Wilt u hier gebruik van maken? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen spoedig contact met u op.

Vraag hier een COVID-19 test aan voor uw organisatie

 

Veelgestelde vragen

Bent u al klant bij Zorg van de Zaak? Neem voor overige vragen contact op met uw accountmanager van Zorg van de Zaak.