Loading...

Coronavirus: informatie voor werkgevers en veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u handige informatie over het coronavirus voor werkgevers en een antwoord op veelgestelde vragen.


Handige informatie
Zorg van de Zaak heeft diverse documenten opgesteld met handige informatie voor uw organisatie:

  • Een uitgebreid ziek- en herstelmelden bij het coronavirus voor werkgevers. U leest meer over de scenario’s wanneer u een werknemer wel of niet kunt ziekmelden.
  • De beslisboom voor werkgevers helpt u de juiste actie te ondernemen als u een ziekmelding ontvangt, inclusief informatie over werkhervatting op basis van de richtlijnen van instanties.
  • Het bedrijfscontinuïteitsplan bestaat uit een plan van aanpak voor de (mogelijke) gevolgen van het coronavirus. Door belangrijke processen, mogelijke risico’s en alternatieve werkwijzen in kaart te brengen, borgt u de continuïteit van de bedrijfsvoering.
  • De checklist voor bedrijven ter voorbereiding op een coronabesmetting maakt inzichtelijk welke maatregelen er zijn en of deze al zijn uitgevoerd. De maatregelen in de checklist zijn voorbeelden van wat u kunt doen. Welke maatregelen relevant zijn, hangt af van uw organisatie.
  • Met het overzicht inventarisatie kritische activiteiten kunt u zien welke processen er zijn en de impact beoordelen van een eventuele onderbreking op uw bedrijfsvoering.
  • De richtlijnen van RIVM bieden advies aan u en uw werknemers in het geval van contact met een besmet persoon.
  • Hier vindt u de vaccinatiestrategie van de Rijksoverheid met wie de vaccinatie uitvoert en voor welke doelgroep.

Hulp bij vragen
Bent u op zoek naar directe hulp en advies bij vraagstukken over inzetbaarheid en het coronavirus? Neem dan contact op met onze corona desk.


Voor de meest actuele informatie over het coronavirus, kijk op de website van het RIVM.
Voor oud-patiënten van corona heeft het Longfonds een platform opgericht met informatie en adviezen: het coronalongplein.


 

FAQ Coronavirus voor werkgevers

FAQ coronavirus voor werknemers