Loading...

Coronavirus: informatie voor werkgevers en veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u informatie voor werkgevers, relevante bronnen en een antwoord op veelgestelde vragen.


De verspreiding van het coronavirus in Nederland kan onrust veroorzaken in uw organisatie. Zorg van de Zaak staat u bij en denkt graag met u mee. Hieronder vindt u documenten met handige informatie voor uw organisatie:

  • *NIEUW* Een uitgebreid advies voor ziek- en herstelmelden bij het coronavirus voor werkgevers. U leest meer over de redenen wanneer u een werknemer wel of niet kunt ziekmelden.
  • *NIEUW* De beslisboom voor werkgevers helpt u de juiste actie te ondernemen als u een ziekmelding ontvangt, inclusief informatie over werkhervatting op basis van de richtlijnen van instanties.
  • Het bedrijfscontinuïteitsplan bestaat uit een plan van aanpak voor de (mogelijke) gevolgen van het coronavirus. Door belangrijke processen, mogelijke risico’s en alternatieve werkwijzen in kaart te brengen, borgt u de continuïteit van de bedrijfsvoering.
  • De checklist voor bedrijven ter voorbereiding op een coronabesmetting maakt inzichtelijk welke maatregelen er zijn en of deze al zijn uitgevoerd. De maatregelen in de checklist zijn voorbeelden van wat u kunt doen. Welke maatregelen relevant zijn, hangt af van uw organisatie.
  • Met het overzicht inventarisatie kritische activiteiten kunt u zien welke processen er zijn en de impact beoordelen van een eventuele onderbreking op uw bedrijfsvoering.
  • Het Protocol ‘oplettend afwachten’ biedt advies aan u en uw werknemers in het geval van contact met een besmet persoon.

TIP! Volg ook onze nieuwsblog om op de hoogte te blijven van actuele informatie.


Voor de meest actuele informatie over het coronavirus, kijk op de website van het RIVM.
De meest actuele informatie over het coronavirus in relatie tot werk is te vinden bij branchevereniging OVAL.
De overheid heeft een publieksinformatienummer voor vragen over het coronavirus: 0800 1351.


 

FAQ Coronavirus voor werkgevers

FAQ coronavirus voor werknemers