CGI: Breng risico’s in kaart samen met je personeel

CGI, een wereldwijd informatietechnologie (IT) consultancy bedrijf, ziet dat het uitvoeren van een Risico-inventarisatie en –evaluatie psychosociale arbeidsbelasting (PSA) in samenwerking met de werknemers het meeste effect heeft. Onder PSA vallen alle factoren die bij het werk stress veroorzaken, zoals agressie en geweld, arbeidsconflicten, seksuele intimidatie, pesten en werkdruk.

Erik Janmaat, Health manager bij CGI: ‘Het is voor ons belangrijk dat het inventariseren van risico’s binnen de organisatie wordt gedragen door werknemers. Zij lopen immers het grootste risico. Daarom hebben we dit keer bewust gekozen om te starten met een kwantitatieve vragenlijst voor ons personeel. Doel: alle hete hangijzers uit de organisatie halen’.

‘Zorg van de Zaak is erg goed in het boven tafel krijgen van de juiste informatie. Onze adviseur, Simone Wensink, kent de gevoeligheden van onze organisatie en weet hoe ze hiermee om moet gaan. Het is prettig dat er binnen Zorg van de Zaak uitgebreide kennis van onze markt, consultancy, is waardoor maatwerk kan worden geleverd. Daardoor ligt er straks een plan van aanpak toegespitst op onze branche met advies waar we direct mee aan de slag kunnen gaan.’

Ligt er al een RI&E van uw organisatie? Heeft uw organisatie al een actuele RI&E? Ga naar onze speciale RI&E-pagina of download ons whitepaper om alles te weten te komen. Of laat direct een RI&E toetsen of uitvoeren.