Verhalen van mantelzorgers

Tijdens de campagne van FC Utrecht en Zorg van de Zaak wordt aandacht gevraagd voor mantelzorg. We volgen tijdens de campagne drie FC Utrecht supporters en mantelzorgers. Tegen welke uitdagingen lopen zij aan? De mantelzorgers worden gevolgd in hun dagelijkse werkzaamheden en zorgen. Als verrassing worden ze in het zonnetje gezet.

In totaal komen in een kleine documentaire diverse aspecten van mantelzorg aan bod. Bekijk de afleveringen hier en maak kennis met de mantelzorgers!

An zorgt al bijna 32 jaar voor haar zwaar gehandicapte dochter Debbie.

An Doornkamp zorgt al meer al bijna 32 jaar voor haar zwaar gehandicapte dochter Debbie. Debbie woont bij een zorggroep maar komt ieder weekend, in de vakanties en op feestdagen naar huis. FC Utrecht speler Willem Janssen loopt met haar mee.

Aflevering 2
Supporter An komt er in Stadion Galgenwaard achter dat ze meer aan zichzelf moet denken. 

Aflevering 3
An krijgt een hele speciale boodschap uit handen van Marcel Mul.

Petrov zorgt naast zijn fulltime baan volledig voor zijn gezin en het huishouden, omdat zijn vrouw Bianca fysiek zeer beperkt is.

“Het lastige aan mantelzorg is dat je er sommige dingen toch voor moet laten. Je cijfert jezelf als het ware een beetje weg.” Petrov is mantelzorger voor zijn vrouw Bianca. FC Utrecht speler Mark van der Maarel ging bij Petrov op bezoek om samen de tuin rolstoelvriendelijk te maken.

Aflevering 2
Petrov neemt ons mee naar zijn werk. Weten ze daar dat hij mantelzorger is?

Aflevering 3
Wat is de belangrijkste les voor Petrov geweest? En ook hij krijgt een bijzondere boodschap.

 

Leo: ” Ik weet dat het heel erg gewaardeerd wordt. Dat is voor mij voldoende.”

Leo is al drie jaar mantelzorger van zijn schoonvader en zorgt ook nog eens voor zijn vrouw die ziek is. FC Utrecht speler Sean Klaiber verrast Leo en samen maken zij een ritje in de FC Utrecht bus. Tijdens de rit komen ze erachter dat zij het een en ander gemeen hebben.

Aflevering 2

Aflevering 3 volgt

 

Blijf ons volgen op Facebook of op het platform Oprecht Utrecht voor de volgende afleveringen.