Burn-out epidemie krijgt onvoldoende aandacht van kleine ondernemer

Minder dan de helft van de mkb-ondernemers zoekt uit of zijn personeel risico loopt op bijvoorbeeld een burn-out. Terwijl het aantal werknemers met klachten groeit.
“Kleine werkgevers zoeken amper uit hoeveel risico hun personeel loopt om uitgeblust te raken. Slechts een minderheid voert de bij wet verplichte risicoanalyses uit.” Dat stelt Daniel Kuin, preventiedeskundige bij Zorg van de Zaak. Een risicoanalyse (RI&E) brengt de risico’s in kaart op drie vlakken: veiligheid, gezondheid en welzijn. Speciaal voor MKB-ers heeft Zorg van de Zaak daarom dienstverlening om hen te helpen bij de risico’s.
Uit onderzoek van de Inspectie SWZ bleek in 2016 dat nog niet één op de vijf werkgevers een plan van aanpak opstelt. “En áls ze het al doen, is overspannenheid ook nog eens onderbelicht in de analyses”, zegt Kuin.

Wat kun je doen tegen overspannenheid?

Oplossingen hoeven niet heel ingewikkeld te zijn. “Het helpt vaak al als je werknemers meer autonomie geeft, meer zeggenschap over hun werk. Verder ook vooral complimenten uitdelen, waardering uitspreken. En aandacht geven aan het stressprobleem is ook belangrijk. Mensen voelen zich dan gehoord.”