Loading...

Beter inzetbaar

Meer informatie over onze diensten?

Boekje 'Beter Inzetbaar' aanvragen

Boekje 'Beter Inzetbaar' aanvragen

Vraag het boekje 'Beter Inzetbaar' aan en ontvang tips en tricks over hoe je als ondernemer of HR-adviseur zaken rondom inzetbaarheid en arbeidsverzuim in goede banen kunt leiden.

'Beter Inzetbaar' aanvragen

Dorien: "Ik ga toch niet bij mijn baas over mijn moeder beginnen?"

Zware rugklachten. Soms zit daar iets heel anders achter. Zoals loodzware mantelzorg. Dat kan zo zwaar worden, dat werken niet meer gaat. Hoe ga je dáár als werkgever mee om? Hoe los je dat op? Met de inzetbaarheidscoach van Zorg van de Zaak. Deze achterhaalt wat er speelt. En dat is vaak al het begin van de oplossing. Tijdelijk de werktijden aanpassen bijvoorbeeld. Zo kan Dorien op tijd bij haar moeder zijn. En blijft ze tóch inzetbaar.

Ellen: "Ik kan niet eens voor mijn eigen kinderen zorgen."

Het lijkt de ideale werknemer. Iemand die alles aankan, zonder morren overwerkt, thuis alles op rolletjes heeft lopen, lekker sport en ook nog gezellig naar de bedrijfsborrels komt. Toch zijn juist dat de mensen die zomaar ineens opgebrand kunnen zijn. Hoe ga je dáár als werkgever mee om? De inzetbaarheidscoach van Zorg van de Zaak helpt je hierbij. Samen zorg je ervoor dat je werknemer weer inzetbaar is. En blijft. Bijvoorbeeld met een mindfulness training.

Dirk: "Ik wil aan de slag maar weet dat ik er snel weer uit lig."

Je werknemer moet een nieuwe knie. Daarna zal hij zo snel mogelijk weer aan de slag willen, want hij is loyaal. Maar je weet nu al dat je werknemer de 67 waarschijnlijk nooit zal halen met dit werk. En dat weet hij zelf eigenlijk ook. Hoe maak je dát bespreekbaar? Met de inzetbaarheidscoach van Zorg van de Zaak. Deze helpt bij het voeren van een moeilijk gesprek. En haakt eventueel een loopbaancoach aan. Zodat je werknemer duurzaam inzetbaar blijft.

Gregory: "Op mijn werk denken ze dat ik zo verantwoordelijk ben."

Je werknemer heeft een privéprobleem. Zoals een torenhoge schuld. Daardoor stapelen de problemen zich op. Ook op het werk. Hoe ga je dáár als werkgever mee om? Hoe los je dat op? Met de inzetbaarheidscoach van Zorg van de Zaak. Soms lucht een gesprek al enorm op. Soms is er meer nodig, zoals schuldhulpverlening. De inzetbaarheidscoach kent de regels en wijst je de weg.

Patrick: "Ik schaam me echt kapot."

Je werknemer komt steeds vaker te laat. Kan zich niet concentreren. Heeft geheugenproblemen. En problemen met collega’s. Zijn grootste probleem verzwijgt hij echter; een alcoholprobleem. Wat kun je dan als werkgever doen? Zet de inzetbaarheidscoach in. Die achterhaalt wat er speelt. En helpt bij het zoeken naar de juiste oplossing, zoals verslavingszorg. Zodat je werknemer weer inzetbaar wordt. En blijft.

Iris: "Sinds de scheiding ben ik mezelf niet meer."

Je werknemer heeft problemen op het werk door een privéprobleem. Zoals een vechtscheiding, een rechtszaak of een gedwongen verhuizing. Hoe ga je dáár als werkgever mee om? Zet de inzetbaarheidscoach in. Soms klaart één gesprek de lucht. Soms is er meer nodig, zoals mediation bij conflicten. Of tijd om de boel thuis op orde te krijgen. Ook dat bepaal je samen met de inzetbaarheidscoach.

Aanvullende informatie

Wil je meer informatie over omgaan met uitval op de werkvloer? Bij de helft van de ziekmeldingen spelen namelijk naast serieuze gezondheidsklachten ook andere kwesties een rol. Het helpt om de feiten boven tafel te krijgen. Dat is niet eenvoudig. De inzetbaarheidscoach kan je hierbij helpen. Hier kun je meer informatie en handvatten vinden die je kunnen helpen.

Meer informatie over onze diensten?